IPTV Tutorials How TOs... Tutorial Videos... ALL for FREE By ExYU Team Freedom over censorship truth over narrative.

IPTV Tutorials How TOs... Tutorial Videos... ALL for FREE By ExYU Team Freedom over censorship truth over narrative.

IPTV tutorijale vam donosi:
ExYU Team
Nabavite BESPLATNI 24h IPTV test na sajtu našeg Sponsora!
Start streaming today!
Get access to thousands of live TV channels and Video-on-demand.
Check out these offers.
Prices start from ONLY €2.9 PER MONTH
FREE Trials Available
Best IPTV Box Review

Option 1.

  • In your browser, go to Google Translate.
  • At the top, click Websites.
  • We recommend setting the original language to “Detect language.”
  • In the “Website,” enter a URL.
  • Click Go

 

Option 2.

  • Copy URL
  • Go to Secondary translating Website
  • Paste the Website URL into:

"URL of web page to translate"

  • Click: "Translate"
https://tvexyu.com/blog/General-Guides/The-Best-IPTV-Boxes
Goggle Translate

Opcija 1.

1. U vašem pretraživaču idite na Google Translate.

2. Na vrhu kliknite na Websites.

3. Preporučujemo da originalni jezik postavite na “Detect language”.

4. U “Website” unesite URL.

5. Kliknite na Go


Opcija 2.

⦁ Kopiraj URL

⦁ Idite na sekundarnu web stranicu za prevođenje

⦁ Zalijepite URL web stranice u:

"URL of web page to translate" (URL Web stranice za prevođenje)

⦁ Kliknite: "Translate" (Prevedi)

https://tvexyu.com/blog/General-Guides/The-Best-IPTV-Boxes

Ako želite da imate IPTV bez problema,
TREBAĆE vam i
Kvalitetan uređaj!
* Zapamtite! *
Osim kvaliteta, stabilnosti i brzine vašeg interneta,
Stariji uređaji sa starijim i slabijim hardverom
NEĆE vam dati vrhunske, a u nekim slučajevima možda čak ni dobre IPTV performanse na nekim ili možda čak i svim TV kanalima,
bez obzira da li se gleda na vašim računarima, telefonima, Android Box-ovima, a naročito ako imate IPTV na aplikaciji koja je direktno instalirana na nekom Smart TV-u. Posebno na najlošijem izboru za IPTV striming: Samsung i LG koji NISU čak ni Android TV!

No, ako planirate da imate NAJKVALITETNIJU IPTV u svom domu na duže vrijeme,
Toplo vam preporučujemo kupovinu nekog od uređaja sa sličnim ili jačim hardverom
opisanim u tekstu ispod.
IPTV Box VS Android Box

Ultimate IPTV Guide 2021
Najbolje IPTV kutije (2021):
Sve što trebate znati
Najbolje IPTV kutije (2021): Sve što trebate znati

Jeste li tek prvi put naišli na svijet IPTV-a i preopterećeni ste pitanjima? Želite li da postoji članak koji može objasniti sve što trebate znati o IPTV uslugama i streaming uređajima u jednom potezu? Onda ste došli na pravo mjesto.

U nastavku ćemo pokriti ne samo neke osnovne činjenice o prirodi IPTV-a, već ćemo imati i koristan pregled koji pokriva apsolutno najbolje IPTV kutije koje sam ikada pregledao. Osim toga, kao bonus, također ćemo pokriti neke vrlo zanimljive teme o tome kako je korištenje IPTV-a povezano s pitanjima koja se odnose na privatnost i zakonitost.

To će biti malo veše štivo, pa se nadam da ste spremni zaroniti u moj konačan i sveobuhvatan pregled IPTV box-ova.
Šta je IPTV Box?
Pre nego što definišemo šta je IPTV Box, prvo bi trebalo da shvatimo šta znači akronim: IPTV.

IPTV je skraćenica za “Internet Protocol Television”. Kao što naziv govori, IPTV usluge i uređaji prenose televizijski sadržaj putem interneta. To može uključivati video prijenos uživo ili sadržaj na zahtjev (skraćeni naziv: VOD).

Ovo može zvučati pomalo dvosmisleno, iako se ta definicija čini širokom. Na primjer, IPTV ne uključuje popularne web stranice kao što su Netflix ili Youtube. Umjesto povezivanja na određenu web stranicu, korištenje IPTV usluga povezuje vas s određenim serverom putem vaše internetske veze i zasebnog playera (bilo hardvera ili softvera). Uz pretplatu na određenu uslugu, dobićete pristup njihovim kanalima i sadržaju koji se zatim prenosi nazad na vaš TV ekran. Ali da biste prvo pogledali IPTV sadržaj, trebat će vam vlastiti IPTV box.
What Is An IPTV Box?
IPTV Box se može posmatrati kao analogni kablovski Box (koja se obično naziva TV Box). To je u suštini posrednik između vašeg TV ekrana i domaćina sadržaja čije programe želite gledati. Dio razloga zašto se Netflix i Youtube, ili slični servisi za striming, zapravo ne smatraju IPTV uslugama je taj što vam ne treba IPTV Box ili specijalizirani softver da biste im pristupili.

Sve što vam treba je internet konekcija i web pretraživač. IPTV Box-ovi su, s druge strane, su ulaz za namjenske usluge koje vam mogu donijeti specijalizirane medijske pakete kako biste mogli dobiti upravo onu vrstu sadržaja koju želite.
Najbolje dostupne IPTV kutije za 2021.
Pregledao sam nekoliko IPTV kutija i sada konačno imam najbolje od najboljih i njihov opis je prikladno sastavljen u nastavku. Ova lista treba da bude konačan sažetak mojih najpreporučljivijih IPTV kutija za godinu 2021. sa uključenim linkovima do kompletnih recenzija. Ako planirate kupiti najbolju IPTV kutiju za strimovanje od pružatelja IPTV usluga, pobrinite se da na kraju uzmete jedan od sljedećih u nastavku.
Provjerite našu NOVU recenziju:
NAJBOLJE IPTV kutije - 2023
Formuler Z8 Android IPTV Box
sa Stalker Portal podrškom
Android
Android OS
Stalker Portal
Stalker portal
Formuler je jedan od najpoznatijih proizvođača IPTV kutija na svijetu i to s dobrim razlogom. Z8 je zadivljujući uređaj za striming koji je podjednako zadovoljavajući koliko i vrhunski.

Formuler Z8 IPTV set-top box ima mnogo sjajnih stvari (jedan od najboljih korisničkih interfejsa, odličan EPG i podrška za mnogo aplikacija), ali jedna od najznačajnijih je eksterna antena. Ima prilično velik domet i omogućit će vam streamanje vrlo teškog sadržaja čak i ako je vaš ruter na drugom katu.
Formuler Z8 Android IPTV Box Review
Govoreći o teškom sadržaju, Formuler Z8 je savršen izbor za svakoga ko želi strimovati u ultra-visokoj definiciji ili 4K rezoluciji. Kompatibilan je i sa visokim dinamičkim opsegom, tako da će biti odličan izbor za nekoga ko ima jednako vrhunski televizor.

Z8 je opremljen sa nekim vrlo impresivnim hardverskim specifikacijama kao što je njegov CPU. Učitavanje i pregledavanje menija je lako što ovu mašinu čini ne samo moćnom već i brzom. Uz to sa 16 GB interne memorije, moći ćete snimiti i sačuvati solidnu količinu sadržaja koristeći DVR.
Mnogo mogućnosti
Formuler Z8 je moćna IPTV kutija koja pretvara vaš televizor u pametni TV (Smart TV). Sa ovom kutijom možete gledati strimovane video zapise, snimati video zapise na hard disk i igrati igrice. Koristiti Formuler Z8 za Netflix, Spotify, Kodi i mnoge druge aplikacije. Zahvaljujući Wi-Fi anteni i 1000MB LAN povezivanju, streaming i video uživo su mogući čak i u 4K rezoluciji. Slike i video zapisi se prikazuju sa zadivljujućim kvalitetom. Rezolucija slike je vrlo visoka i zahvaljujući VP9, kutija omogućava reprodukciju u 4K HDR sa 60fps, čak i sa Youtube-om!

Zvuk je također fantastičnog kvaliteta i sve zajedno osigurava odlično iskustvo gledanja. Uz 5.1 Surround podršku također možete pretvoriti svoju dnevnu sobu u pravi kućni bioskop! Na stražnjoj strani TV kutije nalazi se dual-band antena koja pruža odličan Wi-Fi prijem. Bez problema hvata Wi-Fi talase. To čini da streaming radi besprijekorno, i sa 2,4 Ghz i sa 5 Ghz internetom. Takođe je moguće povezati eksterni hard disk ili na primer USB DVB-T2 (T/C) tjuner.

Izuzetno prilagođen korisniku
Formuler Z8 radi na verziji 8. Android operativnog sistema, Android Oreo. Pored toga, Formuler Z8 ima moćni Quad Core 2.0 Ghz procesor. Ovo osigurava glatku navigaciju i fino korisničko iskustvo. Sa praktičnim daljinskim upravljačem možete se lako kretati kroz meni, interfejs i aplikacije. Cijeli interfejs je vrlo jasan i jednostavan za korištenje. Kutija je stilski i elegantno dizajnirana s vizualnim linijama na vrhu. Dimenzije Formulera Z8 su 105 mm x 105 mm x 22 mm. Ova četvrtasta kutija je vrlo kompaktna i uska, što je olakšava postavljanje na različita mjesta.
Sve u svemu, Formuler Z8 vam daje puno oomph za svoju cijenu. Ovo je vjerovatno najbolja IPTV kutija na tržištu trenutno za 2021-vu godinu.
  • Strimujte video zapise, snimujte video zapise i igrajte igrice na ovoj IPTV kutiji
  • Kvalitet slike 4K 60fps u kombinaciji sa bogatim zvukom
  • Radi na Android Oreo
  • Dvopojasna antena za savršen Wi-Fi prijem
  • Snažan četverojezgreni procesor od 2,0 Ghz
  • Korisničko sučelje prilagođeno korisnicima
  • Stalker Portal dostupan kroz MyTvOnline2 Formuler aplikaciju
BuzzTV XR4000
MAG 324 je odličan izbor za svakoga ko želi IPTV streaming koji nije nužno vrhunski, ali ipak zadovoljava sve osnovne aspekte onoga što IPTV kutiju čini vrijednim.


Ako vam je potrebno nešto što može da radi 4K i HDR, nažalost, MAG 324 IPTV set-top box neće moći da vas zadovolji, jer ima samo do 1080p rezolucije. Takođe ne može da pravi 3D ili HDR slike.
MAG 324 IPTV Box = Linux OS
Specijalizovani/Namjenski Box za IPTV Striming
Možda kao prvu stvar bi trebali naglasiti da MAG Box NEMA Play Store i samim tim ne možete skidati (download) na vaš Linux MAG Box nikakve druge aplikacije, igrice isl, kao što bi to mogli sa nekim npr. spomenutim Android Box-om, nego je ovaj Box zapravo napravljen prvenstveno za IPTV striming i tu daje fenomenalne rezultate.
MAG Box-ovi podržavaju širok spektar IPTV usluga i protokola, uključujući Stalker, Ministra TV platformu, HLS i RTSP. Ova fleksibilnost je značajna prednost za korisnike koji žele pristup raznim IPTV uslugama.
No, s obzirom na neke softverske izmjene unutar MAG 5xx Box-ova pri izlaženju svake naredne 5xx serije, ipak je moguće da nekima njihov najnoviji MAG Box neće raditi sa nekim IPTV provajderom zbog trenutne nekompatibilnosti softvera unutar MAG Box-a sa željenim IPTV serverom. No, ipak je moguće unutar MAG-ovog internog portala (embedded portal), ubaciti i m3u fajl (NE LINK!).
Pogledajte na OVOM LINKU kako to uraditi.
Preporučujemo UVIJEK prvo kontaktirati vašeg omiljenog IPTV provajdera, prije same kupovine 5xx Linux Box-a, te provjeriti kompatibilnost željene verzije Box-a sa vašim IPTV serverom.
Ali MAG 324 je i dalje odličan izbor za ljude koji imaju samo 1080p TV ekrane, kojih je do danas još uvijek jako puno. Također je prilično brz uređaj tako da nećete morati da se bavite velikim baferovanjem ili dugim učitavanjem sa ovom IPTV kutijom. Uprkos upotrebi interne antene, lako se povezuje sa ruterima i održava prilično stabilnu vezu.

Možda nije napunjen sa većinom funkcija, ali ovo je i dalje vrlo pouzdana IPTV kutija. Mislim da bi to bio odličan izbor za sve koji planiraju nabaviti svoju prvu osnovnu verziju jeftinije IPTV kutije.

BuzzTV XR4000
Ako tražite IPTV kutiju koja je brza, moćna i koja će pružiti odličan kvalitet slike, onda ćete htjeti provjeriti BuzzTv’s XR4000. Ovo je jedna od mojih omiljenih IPTV kutija.

Ne samo da je fenomenalan izbor za ljude koji traže 4K i HDR sliku, već ima i odlično korisničko sučelje koje je intuitivno i vrlo lako za oči. Meniji se praktično učitavaju brzinom zvuka, a ima i odličan daljinski upravljač koji se može prilagoditi unosima prečicama.

XR4000 IPTV kutija je možda savršen izbor za nekoga ko zaista želi da prilagodi svoja podešavanja, a ne samo daljinski upravljač. Možete podesiti IPTV kutiju da kada se uključ, dovede vas do glavnog menija, elektronskog programskog vodiča, liste kanala i drugih područja.
BuzzTV XR 4000 IPTV Box Review
Android Box
sa Stalker Portal podrškom
Android
Android OS
Stalker Portal
Stalker portal
Ima čak i funkciju sigurnosne kopije i vraćanja u slučaju da se bilo koji od podataka koje ste pohranili na njegovu impresivnu internu memoriju od 16 GB, izgubi. Ne zaboravimo da postavke prilagođavanja za TV uživo i EPG omogućavaju sortiranje kroz mnoge različite i specifične kategorije.

Moja jedina zamjerka ovoj IPTV kutiji je da nema najbolju bežičnu vezu. Dobar je, ali može donijeti neke manje zamjerke prilikom streaminga u UHD rezolucijama. Unatoč tome, ovo je zaista fantastična IPTV kutija i još uvijek sam oduševljen koliko dolazi s njom po njegovoj cijeni.

Ostali IPTV Box-ovi
Iako su IPTV kutije koje sam gore naveo najbolji od najboljih za 2021-vu godinu, želim izdvojiti vrijeme da pomenem nekoliko drugoplasiranih i starijih IPTV kutija koje još uvijek zaslužuju dio pažnje.
Dreamlink T2 & Dreamlink T1
Ovdje imamo dvije različite IPTV kutije iste kompanije koje na prvi pogled izgledaju prilično slične, ali imaju neke važne razlike. Usput, Dreamlink i Formuler su u suštini ista kompanija sa različitim nazivima brendova/proizvoda za njihovu liniju IPTV kutija.

Dreamlink T1 je vrlo robusna opcija koja je najprikladnija za ljude koji traže samo 1080p izlaz. Definitivno je solidna IPTV kutija i također je vrlo pristupačna.
DreamLink T1 and T2 Review
Android Box
sa Stalker Portal podrškom
Android
Android OS
Stalker Portal
Stalker portal
Dreamlink T2 IPTV box, s druge strane, u suštini je nadograđena, iako skuplja, verzija T1. Iako je još uvijek vrlo kompaktan, zaista je sposoban i za HDR i za 4K. Takođe ima divan Android 7 Nougat OS koji mu daje nevjerovatan korisnički interfejs i brzinu u menijima. Ova Android IPTV kutija je vrlo bogata funkcijama i zadovoljit će i najizbirljivije obožavatelje IPTV-a.

Ukratko, T1 je odličan izbor za jednostavniju jeftiniju opciju, a može biti i jedan od najboljih jeftinih IPTV kutija. T2 je naprednija opcija sa izvanrednom podrškom za aplikacije i mnogim drugim sjajnim funkcijama.

Formuler Z7+
Prije Formuler Z8 došao je Formuler Z7+ i to je bio jedan od uređaja koji je pomogao Formuleru da dobije nevjerovatnu reputaciju koju sada ima. Kao i Z8, Z7+ IPTV box se može pohvaliti vrlo impresivnim hardverom za svoju cijenu. Ima veoma dobru količinu RAM-a za efikasnost i brzinu, plus veoma je jednostavan za postavljanje i instalaciju.

Možda je malo manje vrhunski od Z8 kada su u pitanju IPTV Box-ovi za 2021-vu godinu baziran na Android operativnom sistemu sa Stalker podrškom, ali i dalje pruža vrlo živu sliku i ima lijepo korisničko sučelje. Daljinski upravljač, iako je velik, vrlo je dobro napravljen i ima sve tipke i prečice koje bi vam mogle zatrebati.
Formuler Z7+
Android Box
sa Stalker Portal podrškom
Android
Android OS
Stalker Portal
Stalker portal
Drugim riječima, ako želite IPTV kutiju koja je odličan svestrani uređaj, ali ne možete sebi priuštiti nešto poput Formulera Z8, Formuler Z7+ bi bio odlična opcija. Možda nije najnoviji model Formulera, ali do danas je i dalje odlična opcija i nikako nije zastarjeli hardver u trenutku pisanja ove recenzije u 2021-oj godini.
MAG 322
Kao i Formuler, Infomir je jedno od najvećih imena u IPTV kutijama. MAG 322 je nesumnjivo jedan od njihovih najboljih modela do 2021-ve godine i dobro je dizajniran u mnogim aspektima.
Možda kao prvu stvar, jer ovo se tiče svih MAG Box-ova iako smo ovo već rekli u tekstu ranije, bi trebali naglasiti da MAG Box NEMA Play Store i samim tim ne možete skidati (download) na vaš Linux MAG Box nikakve druge aplikacije, igrice isl, kao što bi to mogli sa nekim npr. spomenutim Android Box-om, nego je ovaj Box zapravo napravljen prvenstveno za IPTV striming i tu daje fenomenalne rezultate.
MAG Box-ovi podržavaju širok spektar IPTV usluga i protokola, uključujući Stalker, Ministra TV platformu, HLS i RTSP. Ova fleksibilnost je značajna prednost za korisnike koji žele pristup raznim IPTV uslugama.
No, s obzirom na neke softverske izmjene unutar MAG 5xx Box-ova pri izlaženju svake naredne 5xx serije, ipak je moguće da nekima njihov najnoviji MAG Box neće raditi sa nekim IPTV provajderom zbog trenutne nekompatibilnosti softvera unutar MAG Box-a sa željenim IPTV serverom. No, ipak je moguće unutar MAG-ovog internog portala (embedded portal), ubaciti i m3u fajl (NE LINK!).
Pogledajte na OVOM LINKU kako to uraditi.
Preporučujemo UVIJEK prvo kontaktirati vašeg omiljenog IPTV provajdera, prije same kupovine 5xx Linux Box-a, te provjeriti kompatibilnost željene verzije Box-a sa vašim IPTV serverom.

Imao sam nekoliko zamjerki na MAG 322 IPTV kutiju, ali sve su bile relativno male. Nema vanjsku antenu, ali i dalje uspijeva održati jaku bežičnu vezu. Nema podršku za VPN-ove ili titlove, što će sigurno biti veliki problem za neke ljude.
Powered by Linux
MAG 322
MAG 322 = Linux OS
Specijalizovani/Namjenski Box za IPTV Striming
Ali osim toga, ovo je odlična IPTV kutija. Specifikacije hardvera su nesumnjivo solidne čak i ako nisu najbolje. Ima dovoljno RAM-a da isporuči dovoljno brzo učitavanje, može podnijeti do 100 Mbps, a lako ga je instalirati i ažurirati sa firmverom.

MAG 322 nije namijenjen za preuzimanje aplikacija ili drugih dodatnih programa, ovo je uređaj za strimanje hljeba i maslaca, do kraja. Ovo bi bio odličan izbor za sve koji žele svoj prvi IPTV box po pristupačnoj cijeni.
MAG 254 and 256
MAG 254 i MAG 256 su kao braća i sestre u istoj porodici IPTV kutija, iako postoji nekoliko razlika. MAG 254 je stariji i doduše je malo zastario, iako još uvijek radi kao solidan početni nivo IPTV box. MAG 256, s druge strane, je nadograđena verzija koja ima više RAM-a i noviji Linux OS.

MAG 254 IPTV kutija bio bi dobar izbor za svakoga ko nije previše izbirljiv u pogledu vremena učitavanja i ionako planira koristiti žičanu ethernet vezu. MAG 256, koji je objektivno superiorna verzija samo po specifikacijama, bio bi bolji izbor za ljude koji žele superiorni interfejs, brže menije i jači wi-fi signal.
Powered by Linux
MAG 254 and 256
MAG 324 = Linux OS
Specijalizovani/Namjenski Box za IPTV Striming
Nema velike razlike kada je u pitanju sam streaming jer su oba uređaja prilično identična u tom pogledu. Sve je pitanje koliko su vam bitne dodatna brzina i snaga.
TVIP v.605
Iako još uvijek nisu poznati brend, TVIP me je zaista impresionirao sa v.605. To je vrlo moćna i intuitivna IPTV kutija s četverojezgrenim procesorom. V.605 je bio jednostavan za instalaciju i jednostavan za korištenje.

Zašto biste uz TVIP IPTV kutiju prešli sa nečega kao što je Infomir ili Formuler? Zato što je u mnogim aspektima skoro jednako dobar. 4K rezolucija, odlične mogućnosti striminga i solidan hardver drže ga u trci.
TVIP v.605
TVIP v.605 = Dual OS: Android 8. & Linux OS
Specijalizovani/Namjenski Box za IPTV Striming + Android OS
Powered by Linux
Android OS
Android
Ovo je IPTV kutija bez kašnjenja (lag-free) koja bi posebno dobro funkcionirala za nekoga ko je raspoložen za nadogradnju na nešto noviji uređaj. Osim toga, bio sam veoma impresioniran njegovom funkcijom dual-boot koja vam omogućava da koristite Linux ili Android 8.0 kao OS!

Iako je
ovo još uvijek samo IPTV Box i skoro da nema mogućnost instalacije externih Android aplikacija ili je njihov odabir ekstremno ograničen, ova funkcija je još uvijek prilično jedinstvena i zaslužuje pomen.

TVIP S-Box v.605 - Specifikacije

Široka paleta TVIP S-Box modela omogućava vam da odaberete medijski centar koji najbolje odgovara vašim zahtjevima. TVIP Mediacentri su raznovrsni i mogu vam pružiti upravo ono što vam treba.
TV IPTV dekoder, koji radi na moćnom četverojezgrenom Amlogic S905X 1,5 GHz procesoru. Ima grafički čip Mali-450 sa pet jezgara, 1 GB RAM-a i 8 GB Flash. Podržava Ultra HD 4K 3840x2160 (HDR) rezoluciju i H.265(10 bit)/HEVC, VP9, H.264, MPEG4 ASP, MPEG2, MJPEG (2160p 60fps), Xvid kodeke. Operativni sistem Linux/Android 8.0 Oreo. Dekoder je opremljen HDMI 2.0, AV, Ethernet, portom za microSD karticu i 2 USB porta. Podržava WiFi 802.11 (b/g/n/ac) 2,4/5 GHz i Bluetooth.
BuzzTV XPL3000
Ova četverojezgrena IPTV kutija je prilično svestran uređaj. BuzzTV’s XPL3000 sadrži Stalker Middleware softver, koji mu omogućava da se koristi sa bilo kojim IPTV pretplatničkim servisom koji vam padne na pamet. Osim toga, sa solidnim hardverskim specifikacijama i vanjskom antenom, vrlo će dobro podnijeti streamove.

Pored toga, XPL3000 IPTV box ima PVR mogućnosti i TV tjuner. Ne zaboravimo da može podnijeti i HDR za zaista prekrasno osvjetljenje i sjene. Jednostavan je za instaliranje, ima vrhunsku brzinu i kvalitetu slike, a svugdje dobiva oduševljene kritike vlasnika.
BuzzTV XPL3000
Android Box
sa Stalker Portal podrškom
Android
Android OS
Stalker Portal
Stalker portal
Slobodno pogledajte moju punu recenziju XPL3000 - upozorenje o spojleru: I meni se dopao.
IPTV Box VS Android TV Box
Postoje neke ključne razlike između IPTV kutije i Android TV kutije. Iako oba imaju glavnu funkciju strimovanja sadržaja preko interneta na vaš ekran, Android kutije su malo složenije. U određenom smislu, oni u suštini unapređuju vaš TV do te mjere da liči na Smart TV sa Android OS-om.

Ove karakteristike uključuju mogućnost preuzimanja raznih aplikacija za pristup servisima za striming kao što su Amazon Prime Video, Youtube i Netflix. I naravno, budući da koriste Android OS, dolaze sa odličnim korisničkim sučeljem, ažuriranjima firmvera i optimizacijom sistema po kojima je Android toliko poznat.

U suštini, Android TV Box ima tendenciju da bude malo svestraniji i obično znatno jeftiniji od IPTV set-top box uređaja. Međutim, nedostatak Android Box-a je nedostatak optimizacije za IPTV. U većini slučajeva, Android TV box vam neće pružiti isto glatko iskustvo poput kabla kao IPTV box, jednostavno zato što je Android IPTV streaming samo jedna stvar koju Android Box radi, pored desetak drugih stvari. IPTV kutija, s druge strane, je namenski napravljena za striming IPTV. Sve u svemu, Android TV Box neće biti tako jednostavan za korištenje, ali ipak može obaviti posao.

Sve detalje možete pročitati u našem detaljnom poređenju IPTV i Android kutija na OVOM linku.
IPTV Servis Provajderi
Nakon što odaberete koji IPTV kutiju želite kupiti, sljedeće što ćete se vjerovatno zapitati je s kojim IPTV provajderom biste se trebali upariti. Ne brinite jer sam već napisao opširan članak o toj temi, na linku iznad.
IPTV Service Providers
Postoji nekoliko elemenata koje treba uzeti u obzir kada se odlučujete za IPTV uslugu. Morate znati kakav sadržaj emituju i da li imaju pakete koji odgovaraju vašem ukusu. Morate biti sigurni da su kompatibilni s IPTV kutijom koju posjedujete. I naravno, jednostavniji faktori kao što su cijena i kvalitet streama također dolaze u obzir.
Dali je korištenje IPTV-a legalno?
Sama legalnost IPTV-a je, doduše, prilično složeno pitanje. Čini se da IPTV postoji u ovoj sivoj zoni u kojoj ljudi teško mogu shvatiti koliko je siguran. Mnogo je faktora koje treba uzeti u obzir i može se osjećati kao da lutate kroz labirint samo pokušavajući shvatiti sve to.

Opća suština je da je IPTV legalan sve dok navedene usluge ne krše nijedan zakon o kršenju autorskih prava. Da biste saznali više o tome kako možete uočiti razliku između legalnih i ilegalnih IPTV aktivnosti, pogledajte naš detaljni članak o temi na OVOM linku.
Dali trebam koristiti VPN sa IPTV-om?
VPN mnogi smatraju neprocjenjivim alatom za širok spektar online aktivnosti, a činjenica je da je korištenje VPN-a za korištenje IPTV-a zaista jedna od njih.

Pokrio sam četiri primarna razloga u svom članku na koji je gore navedena poveznica o tome zašto korištenje VPN-a može biti vrlo korisno za vas dok pristupate vašem IPTV sadržaju. Oni uključuju mogućnost ignoriranja ograničavanja vašeg ISP-a, zaštitu vaše privatnosti na mreži, zaobilaženje svih blokiranih IPTV usluga i poboljšanje brzine i kvalitete striminga vaših IPTV streamova zahvaljujući rješenjima za usmjeravanje.
Pročitaj više o VPN-ovima na OVOM LINKU.
VPN Legal
Da biste saznali više o tome kako su VPN-ovi odličan sporedni alat za IPTV streaming i da vidite koji VPN najviše preporučujem za korištenje IPTV-a, pogledajte moj članak na OVOM linku.

Check Out these BEST IPTV OFFERS

Prices start from €2.9 PER MONTH
FREE Trials Available
ROKU
WINDOWS & MAC Devices
ENIGMA2
MAG BOX
AMAZON FIRESTICK
ANDROID & Smart TV
FULL Compatibility

Smart TV, MAG, iOS, Enigma2, Dreamlink T1, Avov, Android, VLC, KODI! and more..!

TV & Movies/Series in High Quality

We offer best in class quality. We have SD, HD 720p, FHD 1080p and 4K with FULL BIT RATE support
.